Ahoj, mám dotaz, má smysl esim? Zpočátku jsem to viděl jako výhodu, ale teď když se na to dívám, přijde mi, že mezinárodní esim operátoři jsou značně dražší než klasicky si lokálně třeba na Bali nebo v Egyptě koupit klasicky na letišti SIM od místního operátore. ESIM mi přijde mnohem dražší, třeba 500 Kč za 3GB dat, přičemž v Egyptě za 20GB na letišti zaplatíte 300 Kč. Má tudíž ESim nějaký smysl? Díky  .

Má smysl esim?

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Já v létě 2024 letěl do Turecka a eSim s neomezenými daty přes aplikaci Yesim jsem koupil za tuším 40 Euro na 15 dní, takže si myslím, že to není tak špatná investice

0 Citovat

Vášnivý Cestovateli nechceš se přejmenovat na "Vášnivý koupák"?  :-)

Na co potřebuješ v Turecku za 40 euro na 15 dnů neomezené data? Za to koupíš letenku. Asi jsem stará škola. :-(

6 Citovat

Na co asi člověk potřebuje internet? Já jsem rád, když mám flexibilní připojení a nemusím se spoléhat na wifi, která ne vždy byla valná........

0 Citovat

Kolik jsi těch GB za 14 dní spotřeboval? :D To jsi se v těch GB musel snad i koupat.

Rychlým náhledem jsem viděl třeba 30GB na 30 dní za 25 Dolarů za za 20 GB jsi už na 18. A to nezapočítávám žádné slevy na bonusu za vklad a podobné...

0 Citovat

slevovy kod airalo 20% 

funguje uz asi pres rok 

LIV20

1 Citovat

Fungovalo někomu ta akce priceless specials? Zkouším ty 3 dny zdarma na UAE ale ten chatbot na whatsappu je tak hrozně naprogramovanej, že i když se nakonec pomocí různých fake údajů dostanu ke konci, stejně tam žádná akce mastercard není :( 

0 Citovat

Asi jsem objevil Ameriku, ale do mobilu se nevejde neomezený počet eSIM. Častý limit je asi 8, ale záleží na velikosti paměti eSIM čipu a velikosti samotných eSIM. Takže varování pro ostatní, kteří to taky nevěděli. 🙂

Naštěstí aspoň některé eSIMky jdou smazat a instalovat znova, jako např. Saily.

2 Citovat

Další eSIM adaptér pro historické telefony: https://www.9esim.com/

0 Citovat

Kód na pětieurovou slevu u YESIM platný do dneška: MISSYOU5.

2 Citovat

J0x napsal(a):

Další eSIM adaptér pro historické telefony: https://www.9esim.com/

Kdo by po adaptéru toužil, tak "V3WELCOME" - 4USD

1 Citovat

Pro prvničky Eskimo 1 GB free kód "ET-REDDIT1GB"

2 Citovat

cize ak nemam telefon ,ktory podporuje esim,tak tento esim to vyriesi? dakujem

0 Citovat

esim adapter ako napr. 5ber, ten som chvilu mal, vsetko ok

1 Citovat

Ano, je to SIM karta s tím čipem, který ti chybí v mobilu. 🙂 

0 Citovat

Ahoj, nikdy jsem neměl eSIM. Letím příští týden do Egypta. Může mi někdo poradit, jak na to a co si vybrat? Potřeboval bych asi 3 GB dat. 🤔✈️🇪🇬

0 Citovat

Tady je vcelku dobrý článek o Esim:

https://esim.monster/vse-o-esim/

0 Citovat

Díky za odkaz. Hodila by se mi ještě nějaká promo sleva pro nováčky. To jsem v přehledu nejlepších eSIM poskytovatelů našel. Nebo nebyl někdo nedávno v Marsa Alam, aby poradil konkrétní eSIM, která tam dobře funguje?

0 Citovat

Zkus Red Bull Mobile a kód TRAVELDEALZ. Ten by měl dát 1 GB dat.

0 Citovat

Já ještě čerstvou zkušenost, mám vždy v telefonu v zásobě několik gratis esim a tak zkouším rozdíly a tedy dle mě jasně nejhorší teď na posledním asijském tripu byl Roamless. Tam data mizela úplně nesmyslně, furt skákaly odkazy k nákupu dalších balíčků, takže nakonec jsem skončil u placené Globalesim.

0 Citovat

Já můžu zase doporučit https://esims.io/

Někdo to sem už myslím dával.

Je to vyhledávač všech esim providerů a u většiny má nějakou vlastní slevu typu pár dolarů, takže pak vidíš věc, co stojí třeba na Airalo 10 dolarů, za 5 dolarů minus třeba 3 dolary sleva od esims, takže výsledná cena 2 dolary :D 

Zatím jsem to použil 4x za částky kolem 1-3 dolarů a fungovalo vždy skvěle a bez nastavování, 1 minuta proces. 

0 Citovat

Opět z mojí zkušenosti, záleží kam člověk jede a někde než cena je důležitý používaný lokální operátor, resp. jeho pokrytí a kvalita sítě. 

1 Citovat

Michal napsal(a):

Zkus Red Bull Mobile a kód TRAVELDEALZ. Ten by měl dát 1 GB dat.

Jak se to dělá s tím kódem? Předpokládám, že si musím nainstalovat aplikaci a vytvořit si účet. 

A tam se někam ten kód vloží?

0 Citovat

Přesně tak.

Ještě sem dám pár postřehů, které bych připsal do průvodců k destinacím, kdyby ovšem měly oddíl Internet.

Republika Srpska (Bosna a Hercegovina): teoreticky ji mají pokrytou všichni tři bosenští operátoři, prakticky jsem se často nemohl připojit přes Eronet. M:tel tedy zřejmě bude jediná dobrá volba.

Moldavsko: eSIM od Orange jde koupit přímo na jeho webu i v appce za směšnou cenu, není potřeba prohledávat databáze typu esimdb.com.

1 Citovat

V současnosti se mi zdá, že jako před pár lety letěly kódy na Booking a předtím na HotelTonights, nyní letí kódy na eSIM. Lze s nimi získat až několik GB dat zadarmo.

0 Citovat

Kódy na Booking letí pořád na FB, některé skupiny o cestování by se klidně mohly přejmenovat na Žebráme kódy na Booking. 😆

4